Rygskade 2016

Henrik Stephansen

Henrik Stephansen

Under en ergometertest i slutningen af januar 2016 skete der en opblusning i min gamle rygskade – troede jeg. Symptomerne varede dog længere, end jeg umiddelbart havde troet de ville. Den 31. januar rejste vi afsted på træningslejer, men pga. smerterne i ryggen måtte jeg blive på land de første 4-5 dage, hvilket var til stor frustration for min makker Jens Noll Nilsen og mig selv.

Da det ca. midt i træningslejeren lykkedes for os at komme på vandet, genopblusede smerterne efter nogle dage med MEGET mild roning, hvorfor Jens og jeg ikke fik roet mere på den træningslejer.

Grundet denne lange skadesperiode på ca. 3 måneder anmodede jeg, i samarbejde med min fysioterapeut, Team Danmarks læge om en MR scanning, for dermed at få et bedre billede af hvordan det forholdte sig med min ryg. Team Danmarks læge kunne ikke se på billederne, hvad der var galt, så jeg fik tid til en rygspecialist i Middelfart. Her fik jeg at vide, at der var tale om en ny diskusprolaps på samme niveau (L5-S1) som for lidt over et år siden.  Desuden fortalte de, at der skal gå mellem 6 og 12 måneder før at det senevæv, som skal holde det resterende diskus på plads, er helet ordenligt op igen. Det betyder, at ikke nok med at deltagelse ved sommerens OL i RIO er udelukket, men der går også 6 til 12 måneder, før jeg igen kan sidde i en robåd…

Dette har betydet at også min makker Jens’ hverdag såvel som fremtidsplaner er ændret markant.  Indtil min nye skades omfang gik op for os begge, troede vi, at vi skulle til OL i RIO. Denne tid var en meget hård periode, og jeg var ikke bare ked af det, men nærmere fuldstændigt knust. Hele min verden styrkede sammen, og jeg kunne dårligt finde ud af at få dagligdagen til at fungere.

Jeg vil her fremhæve, hvordan Jens under hele forløbet har været meget forstående, og at han ofte har mindet mig om, at helbredet trods alt er det vigtigste. Netop den holdning har også betydet, at han var lige så meget med til at beslutte, at vi måtte indstille vores fælles projekt, som jeg var.

Jens er nu startet på træning sammen med Kraftcentret for at ro til denne sommers verdensmesterskaber.

Den seneste tid er der sket en god bedring i mine rygsymptomer, hvorfor jeg efter alt at dømme kan undgå at skulle opereres for diskursprolapsen og kan nøjes med almindelig genoptræning, som vil bestå af en masse rygtræning og en masse alternativ træning.

Dette hjælper meget på humøret, og jeg ser frem til en sommer, hvor jeg har planlagt en masse spændende, alternativ træning, så jeg kan blive helt symptomfri og rask hurtigst muligt.

This post is also available in: English