Henrik

Verdensmester med Guldmedalje om halsen i lufthavnen

Et stort øjeblik. Jeg er netop hjemkommet som Verdensmester med Guldmedalje om halsen i lufthavnen

Jeg begyndte at ro som ungdomsroer i Rungsted Roklub i efteråret 2000. Jeg var 12 år og vandt – efter kort tids træning – bronze ved Sjællandsmesterskaberne i indendørsroning.
Jeg roede de næste år i Rungsted Roklub, hvor jeg deltog i nationale stævner.

Min seriøse kaproning tog for alvor fart, da jeg i 2003 skiftede til Roklubben Furesø. Jeg var fyldt 14 år, og følte mig godt tilpas i klubben. En anden junior roer på min alder var Nils Henrik Stene. Vi fandt hurtigt sammen, øvede og stillede op i mange bådtyper. Furesø havde ligeledes en fantastisk træner, Jørgen Andersen. Foruden at være en god træner, er Jørgen Andersen en af Danmarks bedste bådebyggere og havde derved også indgående viden om bådene Vi trænede flittigt under Jørgens ledelse, og sammen med Stene dominerede vi i en årrække juniorklassen både nationalt såvel som i de øvrige Nordiske lande.

Min junior tid kulminerede i 2006, hvor jeg – sammen med Stene – vandt guld ved Junior Verdensmesterskaberne i Amsterdam. Dette var klart en stor dag for både Stene og jeg selv. Vi havde nu bevist at vi i JM2X var de bedste i verden.

I 2008 vandt jeg U-23 Verdensmesterskab i letvægtsdobbeltfirer sammen med Steffen Bonde, Hans Christian Sørensen og Andreas Rambøll, hvorefter jeg drog afsted til Beijing for at være reserve for letvægtsdobbeltsculleren, der heldigvis ikke fik brug for min assistance. Efterfølgende er jeg blevet en fast del af seniorlandsholdet og træner nu mest på Bagsværd Sø.

Den præstation jeg er mest glad for lige nu, er guldmedaljen ved Verdensmesterskaberne i letvægtssinglesculler. Verdensmesterskaberne blev afholdt ved den smukke Bled sø i Slovenien højt oppe i bjergene tæt ved Østrigs grænse. Med denne præstation viste jeg for alvor, at jeg formår at flytte båden. Jeg har således nu vundet Verdensmesterskaberne i alle bådtyper med to årer.

I efteråret vandt jeg for anden gang Danmarksmesterskaberne i både letvægts herre singlesculler og i herre singlesculler

Jeg har desuden vundet guldmedalje til VM i ergometerroning fem år i træk og Åbne Danske Mesterskaber 6 år i træk. Netop i denne disciplin er jeg verdensrekordsholder i både den lette juniorklasse såvel som i den lette seniorklasse, med tiderne:

LJM6:06,5(2007)
U23LM 5:58,5 (DM 2009, Gladsaxe sportshal)
LM 5:56,7 (DM 2013, Gladsaxe sportshal)

Mit langsigtede mål er at komme til OL 2016 Rio de Janeiro. Målene for 2014 er finalepladser til VM, EM og DM.

This post is also available in: English